Programi ŠRC-a – GRADSKI BAZEN SISAK

Opširnije o programima

Gradski bazen u Sisku sastavljen je od dva bazena: maloga dimenzija 25 x 25.5 m i dubine 70 do 120 cm te velikog olimpijskog 25 x 50 i dubinom vode od 2.20 m. U okviru bazena nalazi se sportska dvorana, trim kabinet, kuglana, sauna, solarij, kancelarijski prostori i dr. Cjelokupna aktivnost provodi se u okviru: sporta, sportske rekreacije, edukacije, kineziterapije i društvenih djelatnosti.

Programi u sportu (treninzi i natjecanja) vezani su za aktivnosti klubova – udruga. Najvećim dijelom oni su članovi Zajednice sportskih udruga grada Siska koja im osigurava termine za treninge i natjecanja dok financijska sredstva za njihovu aktivnost osigurava grad Sisak preko Zajednice sportskih udruga grada Siska. Još se održavaju međunarodne aktivnosti (pripreme, natjecanja i sl.). Trenažne djelatnosti usmjerene su na:

 1. treninge i natjecanja Kluba sinkroniziranog plivanja,
 2. treninge i natjecanja Plivačkog kluba Sisak Janaf,
 3. treninge i natjecanja Vaterpolo kluba Siscia,
 4. treninge i natjecanja Ronilačkog kluba Sisak,
 5. treninge Kickboxing kluba „Croatia“ Sisak,
 6. treninge Športskog karate kluba Sisak,
 7. treninge Športskog karate kluba Tigar Sisak,
 8. treninge Karate kluba Kondura Sisak,
 9. treninge Aikido kluba Bokuseki Sisak,
 10. treninge Streličarskog kluba Siscia Sisak,
 11. treninge Športskog streljačkog kluba HVIDRA Sisak,
 12. treninge i natjecanja Kuglačkog kluba Jedinstvo Sisak,
 13. treninge i natjecanja Kuglačkog kluba Siscia Sisak,
 14. treninge i natjecanja Kuglačkog kluba Zanatlija,
 15. djelatnost Školskog športskog saveza grada Siska,
 16. djelatnost Udruge kineziologa Sisak,
 17. djelatnost Sisačkog sportskog saveza gluhih,
 18. djelatnost Body building kluba i
 19. trenažne pripreme u organizaciji nacionalnih saveza, pripreme klubova i saveza iz inozemstva, međunarodna natjecanja i ostale natjecateljske aktivnosti
 20. individualizirani i individualni treninzi.

Sportsku rekreaciju određujemo kao skup postupaka i pravila koja se odnose na organizaciju i provedbu različitih formi i sadržaja rada koji su orijentirani prema povećanju stupnja zdravlja, humanizaciji odnosa i kvalitetnom provođenju slobodnog vremena. U okviru prostora Gradskog bazena osmišljena je za prostore bazena, dvorane, trim kabineta, saune, solarija i ostale prostore. Programi rekreacije uključuju:

Jutarnje plivanje

Svrha jutarnjeg plivanja je u podizanju pulsa, stabilizaciji krvnog tlaka, dokazanoj prevenciji od stresa, poboljšanju mobilnosti zglobova i poboljšanom dotoku kisika u srce i pluća. Kako je preko noći tijelo u stanju usporenog metabolizma, troši minimum kalorija, jutarnjim plivanjem omogućava se dolazak na posao u vedrom raspoloženju, boljim mišićnim tonusom i kvalitetnijim mentalnim zdravljem. Kako je plivanje aerobna aktivnost ono ujedno pomaže u održavanju težine, daje tonus mišićima i omogućava ugodno raspoloženje. Provodi se prije dolaska na posao u ranim jutarnjim satima za sve građane Siska i okolice koji dobrovoljno, bez voditelja, dolaze na plivanje.

Vrijeme: svaki dan osim subote i nedjelje 6:30 – 8:00. Prijave na recepciji ŠRC-a.

Nagrade: povremene nagrade ŠRC-a, mjesečna karta (BON ZA VJERNOST). Nakon što pojedinac dovede novog člana i upiše ga u program Jutarnjeg plivanja dobiva za taj mjesec besplatnu kartu u formi BONA!

Rekreacija za žene i muškarce

Svrha ove rekreacije je utvrditi preferenciju i provesti aktivnost za prijavljene korisnike. Sadržaji se uglavnom odnose na vježbe u dvorani i slobodno plivanje. Cjelokupan program pod nadzorom je kineziologa koji na temelju početnog provjeravanja nekih antropoloških karakteristika dogovara zajednički program.

Vrijeme:

Calmix

Calmix je sustav vježba koji se izvodi  pokretima malih amplituda i velikog broja ponavljanja s ciljem aktivacije svakog mišićnog vlakna. Vježbe se izvode za cijelo tijelo s rekvizitima ili bez njih i prilagođene su za sve dobne skupine vježbača i za sve razine kondicijske pripremljenosti. Vježbe koje se provode u ovom programu razvijaju koordinaciju, ravnotežu, fleksibilnost i izdržljivost. Polaznici Calmixa učvrstit će tonus mišića, aktivirati i regulirati rad svih sustava u tijelu. Energija za izvođenje vježbi troši se većim dijelom iz potkožnog masnog tkiva i vrlo brzo uz pravilnu prehranu donosi rezultate, što znači smanjuje opseg tijela i dijelove tijela gdje se nakupine masti najviše talože. Radi se programu u  kojem se vježbači svjesno upoznaju sa građom tijela, jer svaka vježba aktivira cijeli mišić i djeluje na njegovu izgradnju, učvršćuje ga, a  pravilnim izvođenjem promjene se osjete nakon svakog treninga.

Treninzi se održavaju u dvorani ili otvorenom prostoru uz glazbu. Prva polovica treninga sastoji se od vježbi u stojećem stavu s minimalnim kretanjem u prostoru i obrađuje većinom izolacijske vježbe za gornji dio tijela i noge te ga priprema za kompleksne vježbe u drugom dijelu treninga u položajima na podu. Stretching na kraju treninga je neizostavni dio koji opušta aktivirane mišiće i ubrzava izbacivanje otrovnih tvari iz tijela.

Vrijeme:

Brza staza (Fast ticket)

Brzna staza (fast ticket) otvorena je za sve posjetitelje – kupače koji žele brzo iskoristiti svoje slobodno vrijeme na bazenu. Slobodno plivanje provodi se maximalno 15 minuta. Svrha programa je svima omogućiti dostupnost plivanja zbog sve bržeg životnog tempa stanovništva. Prijave se vrše na recepciji i kod spasioca, a svaki plivač dobiva zasebnu prugu i garderobni ormarić.

Vrijeme: svaki dan uz najavu

Aqua aerobik

Aqua aerobik je program koji uključuje kretanja kroz vodu (plivanje, trčanje, hodanje, skokovi), vježbe fleksibilnosti i istezanja, opće pripremne i korektivne vježbe, kao i vježbe s rekvizitima (štapići, daskice). Program je namijenjen svima koji se žele početi baviti nekom aktivnosti nakon dugo vremena, koji imaju zdravstvenih poteškoća i svima koji se žele opustiti i zabaviti. Svi koji dođu zasigurno će uživati u vodi i u vježbama. Posebno utječe na poboljšanje tonusa mišića, opću kondiciju i poboljšanje općeg fizičkog stanja. Idealan je za osobe koje imaju problema s celulitom, jer utječe na ubrzanje mikrocirkulacije te one osobe koje žele reducirati prekomjernu tjelesnu težinu. Voditelji su diplomirani kineziolozi, a vježbanje se provodi u malom bazenu dubine vode od 75 do 120 cm uz glazbu.  Dobro došli na program Aqua aerobik.

Vrijeme: prema rasporedu ŠRC-a.

Učenje znakovnog jezika i plivanje

Prijavljene djevojčice, dječaci, mladež i odrasli mogu sudjelovati u učenju znakovnog jezika koji koriste osobe oštećenog sluha u svojoj korespodenciji. Nakon jednog školskog sata (45 minuta) aktivnog učenja znakovnog jezika na prostoru bazena, ostali dio predviđen je, za slobodno kupanje. Organizator je ŠRC Sisak, Udruga gluhih i nagluhih osoba grada Siska i Hrvatsko društvo tumača i prevoditelja znakovnog jezika gluhih, a sudionici mogu biti svi koji se prijave.

Vrijeme: povremeno tijekom sezone

Nagrada: Na kraju tečaja polaznici će na svečanosti dobiti Diplomu o sudjelovanju i pohađanju tečaja znakovnog jezika.

Aqua fit (vježbe na strunjačama na vodi za ravnotežu, koordinaciju i jakost)

Polaznici će uz glazbu vježbati na strunjačama koje su položene na vodu. Razvijati će se specifične motoričke sposobnosti tipa ravnoteže, koordinacije i specifične jakosti. Program se održava na Gradskom bazenu u Sisku i otvorenom bazenu u Capragu u trajanju od 45 do 60 minuta. Organizacijska forma odnosi se na skupno vježbanje do 12 korisnika, a važno je predznanje plivanja. Zanimljivost vježbanja na strunjačama, uz glazbu na vodi, omogućava ugodnu atmosferu, ali i razvijanje specifičnih sposobnosti. Nestandardni uvjeti i raznolikost pokreta omogućavaju iznenadne situacije koje se događaju i stvaraju novi i zanimljivi ugođaj

Vrijeme: prema rasporedu ŠRC-a

Više namjenski rekreacijski programi (dvorana, trim, bazen, sauna)

Osmišljeni rekreacijski programi izvode se na više lokacija unutar Gradskog bazena. Jedan program zaokružuje vježbanje na strunjačama, trenažerima uz mogućnost korištenja saune i plivanja. Na taj način ciljano se razvijaju kompleksi motoričkih i funkcionalnih sposobnosti, utječe na redukciju potkožnog masnog tkiva i istovremeno proizvode ugodni relaksirajući momenti koji dovode do općeg pozitivnog raspoloženja i unapređivanju zdravstvenog statusa.

Slobodno kupanje

Prema rasporedu bazen je otvoren za sve korisnike koji mogu: samostalno plivati, kupati i provoditi svoje slobodno vrijeme. Na prostoru bazena svira opuštajuća glazba.

Vrijeme: prema rasporedu ŠRC-a

Rekreacijska liga kuglanja

Prijavljene momčadi kroz ligaški sustav natjecanja kuglanja Narodnim načinom natječu se da izbore plasman među osam najboljih rekreacijskih momčadi u Sisku. Liga se održava svake godine od listopada do veljače u kuglani ŠRC-a, a prijave se odnose na punoljetne osobe.

Vrijeme: prema rasporedu ŠRC-a

Nagrade: Prvoplasirane momčadi na svečanom proglašenju nagrađuju se peharima (prelazni i za 1-3. mjesto), medaljama, diplomama te fenjerom za posljednje plasiranu momčad!

Super rekreacijska liga kuglanja

Na super rekreacijskoj ligi kuglanja tj. finalnom turniru sudjeluje osam najboljih s Rekreacijske lige kuglanja Klasičnim načinom 4 natječu se nakon proglašenja pobjednika. Natjecanje se održava u kuglani ŠRC-a koje najčešće započinje u veljači svake godine. Pobjednici dobivaju pehare i medalje.

Kotizacija 500,00 kn

Vrijeme: prema rasporedu ŠRC-a

Rekreacija za radnike (skupna i individualna), u pripremi

Jedan od ciljeva rekreacije je postizanje boljih radnih učinaka. Sva znanstvena istraživanja govore kako programirana aktivnost utječe na bolju produktivnost i raspoloženje radnika. U slučaju većeg interesa ove aktivnosti moguće je primijeniti i na ostale radne kolektive koji iskažu takvu mogućnost. To su:

 • MPAO (Medicinski programirani aktivni odmor)
 • MKAO (Medicinsko kontrolirani aktivni odmor)
 • PAO (Programirani aktivni odmor) i
 • IAO (Izborni aktivni odmor)

Solarij

Športsko-rekreacijski centar Sisak u svojoj ponudi za svoje korisnike daje uslugu solarija. Solarij poboljšava metaboličke procese, krvožilni i endokrini sustav, dovodi do relaksacije, bolje vitalnosti, izgleda i psihičkog opuštanja. Solarij smanjuje rizik dobivanja raka, djeluje na jačanje imuniteta organizma, utječe na bolju stimulaciju vitamina D koji je odgovoran za dobro zdravlje. Vrijeme je da dođete na Gradski bazen Sisak i postanite korisnik solarija. Žetone možete kupiti na recepciji Gradskog bazena Sisak.

Tuširanje

ŠRC Sisak daje uslugu tuširanja. Svi zainteresirani prijavljuju se na recepciji i kod spasioca koji kontrolira ulaz.

Obuka neplivača

ŠRC Sisak organizira obuku neplivača za učenike razredne nastave devet osnovnih škola grada Siska koje financira Grad. Svrha je usvojiti elementarna motorička znanja i prevencija od utapljanja. Obuka se održava pod stručnim nadzorom kineziologa u malom i velikom bazenu. Učiteljice učenika su zadužene za pedagoški nadzor. Trajanje sata je 45 minuta, jedanput tjedno, jedno polugodište što ukupno iznosi  12 ili 14 dolazaka. Prijevoz za učenike je organiziran. Na kraju obuke i nakon provjeravanja stupnjeva usvojenosti znanja plivanja na svečanoj priredbi učenik dobiva Diplomu ŠRC-a o završenoj obuci plivanja.

Obuka plivanja po Hallowick metodi

Poseban koncept plivanja je tzv. Halliwick. To je metoda koja primjenjuje suvremene i nove načine podučavanja plivanja te nove načine hidroterapijskih tehnika uz rehabilitaciju. Primjenjuje se posebna forma rada s djecom i odraslima u vodi.

Radi se srijedom od 18:00 do 19:00 sati u malim skupinama, individualno, a nerijetko zajedno s roditeljima. To je višednevni program na bazenu u Capragu i Gradskom bazenu kojeg provode ispitani Halliwick instruktori ŠRC-a!

Prioritetna svrha programa je naučiti polaznike plivati, bez obzira na njihove tjelesne sposobnosti, ali ne klasičnom metodom. Halliwick metoda uključuje mentalnu i fizičku prilagodbu na vodu, opuštanje na vodi, kontrolu disanja, kontrolu ravnoteže i pokreta u vodi, rotacije tijela, svladavanje uzgona i sl.Time se razbija strah odvode, nepoznatih ljudi, okoline i kao takav izvrsna metoda za društvenu socijalizaciju djece i njihovo osamostaljivanje.

Cijena: besplatno

Škola plivanja za građanstvo

ŠRC Sisak organizira obuku neplivača za građanstvo. Svrha je usvajanje elementarnih motoričkih znanja i prevencija od utapljanja. Obuka se održava pod stručnim nadzorom kineziologa u malom i velikom bazenu. Prijave se vrše na recepciji. Na kraju obuke i nakon provjeravanja stupnjeva usvojenosti znanja plivanja na svečanoj priredbi učenik dobiva Diplomu ŠRC-a o završenoj obuci plivanja. Gost priredbe često puta bude maskota ŠRC-a, popularni Šrcko.

Bebe ribe

U trajanju do 30 minuta roditelj (ili odrasla osoba) i dijete u vodi uz pomoć kineziologa provode aktivnosti poduke neplivača. Temperatura vode je viša od uobičajene, a provodi se u malom bazenu. Poduka se provodi prioritetno za djecu uzrasta od 5 mjeseci do 14 mjeseci .
Cilj poduke je naučiti roditelja kako ispravno i sigurno ući s djetetom u bazen , privikavanje djece na vodu i novu sredinu, oslobađanje straha od vode, rad djeteta prema njegovim razvojnim mogućnostima uz omogućavanje djetetu da doživi što više podražaja koji su nužni za zdrav razvoj i napredovanje.
U poduci se koriste metodička sredstva i to: loptice, crvići, kantice za tuširanje, daskice i sl.
Začetnik ovog programa je UNICEF u sklopu „Programa za rani razvoj i poticajno roditeljstvo – Prve tri su najvažnije“!.

Vrijeme: utorkom od 15:30 do 16:15h

Bebe vidre

U trajanju do 30 minuta roditelj (ili odrasla osoba) i dijete u vodi uz pomoć kineziologa provode aktivnosti poduke neplivača. Temperatura vode je viša od uobičajene, a provodi se u malom bazenu. Poduka se provodi prioritetno za djecu uzrasta 15 mjeseci do 3 godine.
Cilj poduke je privikavanje djece na vodu i novu sredinu, učenje ulaženja i izlaženja iz bazena ,oslobađanje straha od vode, osim navedenog u skladu s razvojnim mogućnostima i početka poduke plivanja djece radi se na učenju skakanja u vodu na noge te plivanje nogama tehnikom kraul i prsno uz pomoć daskica i crvića.
U poduci se koriste metodička sredstva i to: plivačka pomagala, kantice za tuširanje, daskice,loptice, crvići, tobogan i sl.
Začetnik ovog programa je UNICEF u sklopu „Programa za rani razvoj i poticajno roditeljstvo – Prve tri su najvažnije“!

Vrijeme: utorkom od 16:30 do 17:15 i srijedom od 15:30 do 16:15

Individualna obuka plivanja

Individualna Obuka plivanja uključuje jednog kineziologa – stručnjaka i jednog polaznika. Koristi se u slučaju patološkog straha od vode i želji polaznika. Posebno je prilagodljiva za starije osobe koje zbog straha i srama ne žele sudjelovati u skupnom radu obuke. Zavisno od početnog stanja znanja plivanja provodi se putem klasične ili Hallowick metode.

KINEZITERAPIJA

Plivanjem do zdravlja

Svrha programa Plivanjem do zdravlja je kroz vježbe na suhom ispraviti nepravilna loša držanja, a u vodi u određenom aerobnom režimu plivanja i niskog intenziteta vježbanja odabranom tehnikom dodatno popraviti unaprijediti zdravstveni status.

Vrijeme:

Usluga masaže

Športsko-rekreacijski centar Sisak u svoj ponudi ima uslugu masaže kojeg provodi vanjski ugovorni suradnik (Marmas). Masaža se provodi putem sustavne manipulacije mekih tkiva u terapijske svrhe te tako pomaže kod raznih afekcija lokomotornog sustava. Postoje različite vrste i metode masaža, a sve imaju za svrhu liječenja mišićnog, živčanog i limfnog sustava.

Nagradna igra „Svi plivamo“

Svrha nagradne igre je uključiti i zabaviti što više posjetitelje bazena – plivača. U igri je potrebno staviti odgovarajuću kartu u odgovarajuću kutiju, a nakon završetka godišnjeg doba provodi se izvlačenje i dodjeljuju nagrade. Trajanje igre je jedno godišnje doba (tri mjeseca), nakon kojeg počinje nova serija.

Nagrade: različite paket karte, mjesečni programi i vikend nagrade

Vrijeme: izvlačenje sretnih dobitnika (4 x godišnje)

Ostale nagradne igre

ŠRC će kroz godinu organizirati i druge nagradne igre te uključiti i zabaviti što više posjetitelja.

Vrijeme: tijekom godine

Otvaranje i zatvaranje rada Gradskog bazena (za sezonu, poslije remonta)

Sezona započinje programom prigodom otvorenja Gradskog bazena. Taj dan naziva se Dan otvorenih vrata, a za potencijalne korisnike ne naplaćuje se ulaznica.

Programi Dijabetičkog društva grada Siska, Češke besede Sisak, udruge Novi svijet i ostali korisnici usluga (ŠRC Ugostiteljstvo d.o.o., Zajednica sportskih udruga grada Siska i dr.) imaju svoj prostor na Gradskom bazenu. Provode svoje programe koje su vidljive su na njihovim mrežnim stranicama.

Programi ŠRC-a – OTVORENI BAZENI CAPRAG

TRENINZI SINKRONIZIRANOG KLUBA

TRENINZI PLIVAČKOG KLUBA SISAK JANAF

TRENINZI VATERPOLO KLUBA SISCIA

TRENINZI RONILAČKOG KLUBA

OSTALE AKTIVNOSTI KLUBOVA (ŠAH I SL.)

LJETNI PLESNJAK – DRUŠTVENO ZABAVNE VEČERI (za sve generacije)

PLESNI SHOW DANCE PROGRAMI

REKREACIJSKO IGRANJE/TURNIR STOLNOG TENISA

TURNIR ODBOJKE NA PIJESKU (u pripremi)

TURNIR I REKREACIJSKO KUGLANJE NA VISEĆOJ KUGLANI (u pripremi)

AQUA FIT

SPORTSKA ANIMACIJA ZA DJECU

SPORTSKA ANIMACIJA ZA ODRASLE – AQUA AEROBIK

PLESNE RADIONICE

ŠKOLA PLIVANJA ŠPK SISAK JANAF

OTVORENA ŠKOLA VATERPOLA

POKAZNA RONJENJA I TEČAJ PODVODNE FOTOGRAFIJE

LJETNI PRODUŽENI BORAVAK ZA UČENIKE RAZREDNE NASTAVE

OBUKA PLIVANJA METODOM HALLOWICK

RADIONICA ČVOROLOGIJE

OTVORENO PRVENSTVO SISKA U OBARANJU RUKE

IZBOR MIS BAZENA

WASH – VODENI ŠOU (u pripremi)

RUŠENJE BAZENSKOG REKORDA

PJENA PARTY

NAGRADNA IGRA „TRAŽILICA“

HODANJE PO UŽETU – SLACK LINE (7 x)

DRUŠTVENE IGRE – TURNIR U BELI/BRIDŽU

PONUDA STOLNOG NOGOMETA,KLACKALICA ZA LJULJANJE I HVATALICA ZA PLIŠANCE

NIGHT PARTY – DISCO NA VODI

Opširnije o programima

Programi u sportu (treninzi i natjecanja) na bazenskom kompleksu u Capragu najviše su vezane za vodene sportove, jer Gradski bazen u tom razdoblju vrši remont postrojenja. Trenažne djelatnosti usmjerene su na:

SPORT

 1. Treninzi Kluba sinkroniziranog plivanja
 2. Treninzi Plivačkog kluba Sisak Janaf
 3. Treninzi Vaterpolo kluba Siscia
 4. Treninzi Ronilačkog kluba Sisak
 5. Ostale aktivnosti klubova – udruga (šah i sl.)

Ljetni plesnjak – društveno zabavne večeri (za sve generacije)

Ljetni plesnjak, zabavni je program žive glazbe i plesa namijenjen svim generacijama. Njeguje tradiciju plesa parova uz prikladnu glazbu, a država se na Otvorenim bazenu u Capragu, najčešće, petkom i subotom od 20:00 sati. Ugodnu glazbu banda upotpunjuju ugostiteljske usluge i ugodno druženje.

Plesni show dance programi

Plesni show dance programi organiziraju se, najčešće, četvrtkom od 20:00 sati i uključuju više različitih plesnih programa. U plesnim točkama prikazuju se muške i ženske formacije u izvedbi standardnih, latinsko-američkih društvenih plesova, suvremenog plesa, break dance-a. Plesni parovi pojavljuju se u različitim kostimima kao likovi iz filmova, izvode solo točke i sl. Show je vrlo atraktivan zbog glazbenih hitova i brojnih kostima. Ovaj dinamični vizualno dojmljiv programi traju od 60 do 90 minuta.

Rekreacijsko igranje/turnir stolnog tenisa

Korisnicima bazena Caprag omogućeno je rekreacijsko i slobodno igranje stolnog tenisa. Povremeno se organiziraju turniri na koji se može slobodno prijaviti. Pobjednik(ca) je nagrađen (a) simboličnim nagradama, a cijeli turnir provodi animator ŠRC-a ili dežurna osoba.

Turnir odbojke na pijesku (u pripremi)

Na novoizgrađenim odbojkaškim terenima korisnicima će se omogućiti slobodno igranje odbojke na pijesku i povremena međusobna natjecanja, a ponekad tijekom sezone, održavati će se turniri odbojkaških sastava. Organizator natjecanja su  ŠRC Sisak i Odbojkaški klub Sisak.

Turnir i rekreacijsko kuglanje na visećoj kuglani

Tijekom sezone kupanja omogućeno je rekreacijsko kuglanje za posjetitelje bazena na visećoj (ruskoj) kuglani. Povremeno će se održavati i prigodni turniri koje će voditi sportski animator.

Aqua fit

Zanimljivost vježbanja uz glazbu na strunjačama položenim na vodu omogućava ugodnu atmosferu, ali i razvijanje specifičnih sposobnosti specifične motoričke sposobnosti tipa ravnoteže, koordinacije i specifične jakosti. Nestandardni uvjeti i raznolikost pokreta omogućavaju iznenadne situacije koje se događaju i stvaraju novi i zanimljivi ugođaj. Program se provodi kao skupno vježbanje do 12 korisnika, a važno je predznanje plivanja.

Sportska animacija za djecu

Ponedjeljkom, srijedom i petkom u poslijepodnevnim satima na prostoru dječjeg bazena organizirana je sportska animacija za djecu. Svrha je kroz različite zabavne sadržaje i igre zabaviti djecu u vodi. Pri tome se koriste  različiti rekviziti: loptice, daskice, štapići, koluti i slična pomagala. Program provode školovani kineziolozi ŠRC-a. Pridružite nam se!

Sportska animacija za odrasle – Aqua aerobik

Ponedjeljkom, srijedom i petkom u poslijepodnevnim satima na prostoru otvorenog bazena organiziran je program Aqua aerobik. Sportski animator uz glazbu provodit će različite vježbe gibljivosti, koordinacije, ravnoteže i razvoja funkcionalnih sposobnosti za cijelo tijelo. Dobro došli na program Aqua aerobika!

Plesne radionice

Ljetni plesnjak je zabavni program glazbe i plesa namijenjen svim generacijama. Međutim, ako netko nije siguran u svoje plesne korake u pauzi između plesnih setova održava se Plesna radionica u kojoj možete ponoviti ili naučiti korake društvenih ili latinsko-američkih plesova uz instrukcije plesnih pedagoga. Uz ugodnu glazbu želimo vam ugodno druženje, dobru plesnu zabavu i savladavanje plesnih koraka.

Škola plivanja ŠPK Sisak Janaf

Organizator Škole plivanja tijekom ljeta u trajanju od 45 minuta, jedanput tjedno, je Športski plivački klub Sisak Janaf. Polaznici će usvojiti osnove elementarnog znanja plivanja pod vodstvom trenera Kluba. Nakon završenog tečaja plivanja dobiva se Diploma Plivačkog kluba Sisak Janaf.

Otvorena škola vaterpola

Otvorenu školu vaterpola organizira Vaterpolo klub. Polaznici će usvojiti osnove elemente znanja vaterpola. Trajanje sata je 60 minuta, a održava se jedanput do dva puta tjedno tijekom ljeta u jutarnjem terminu.

Pokazna ronjenja i tečaj podvodne fotografije

U organizaciji Ronilačkog kluba Sisak tijekom ljeta održava se tečaj ronjenja i povremeno, tečaj podvodne fotografije u trajanju 60 minuta, jedanput do dva puta tjedno, najčešće utorkom u jutarnjem terminu.

Ljetni produženi boravak za učenike razredne nastave

Za učenike od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola grada Siska organiziran je cjelodnevni boravak u trajanju od mjesec dana (oko 20 radnih dana). Program uključuje različite radionice, a pohađaju ga djeca iz svih osnovnih škola s područja grada Siska. Ljetni produženi boravak temelji se na kombinaciji igre i zabave unutar prostora škole, te raznih ostalih aktivnosti, a među njima i Obuke plivanja. U sklopu obuke učenici još sudjeluju u radionicama knjižnice, muzeja, posjećuju Stari Grad i Holandsku kuću, a organiziraju se različite kreativne radionice  i radionice robotike i programiranja. Na kraju učenici dobivaju diplome i medalje za sudjelovanje u programima (Obuka neplivača, usavršavanje tehnike plivanja, štafetne igre i sl.)

Obuka plivanja metodom Halowick

To je metoda koja primjenjuje suvremene i nove načine podučavanja plivanja te nove načine hidroterapijskih tehnika uz rehabilitaciju.

Prioritetna svrha programa je naučiti polaznike plivati, bez obzira na njihove tjelesne sposobnosti, ali ne klasičnom metodom. Halliwick metoda uključuje mentalnu i fizičku prilagodbu na vodu, opuštanje na vodi, kontrolu disanja, kontrolu ravnoteže i pokreta u vodi, rotacije tijela, svladavanje uzgona i sl. Time se razbija strah odvode, nepoznatih ljudi, okoline i kao takav izvrsna metoda za društvenu socijalizaciju djece i njihovo osamostaljivanje.

Radionica čvorologije

U organizaciji ŠRC Sisak i HPD Sisak posjetiteljima otvorenog bazena u Capragu omogućena je radionica čvorologije na kojoj se usvajaju znanja o vezanju čvorova. Bez obzira na kronološku dob polaznika, u trajanju od 120 minuta dva puta tijekom ljeta, svi zainteresirani posjetitelji mogu se uključiti u tečaj čvorologije.

Otvoreno prvenstvo Siska u obaranju ruke

ŠRC Sisak i ŠRC Body building klub Sisak tijekom ljeta organiziraju Otvoreno prvenstvo Siska u obaranju ruke. Na specijalnoj platformi (dimenzije 1200 x 960 x 660 mm) prijavljeni natjecatelji – punoljetne osobe natječu se u obaraju ruke. Oni ne smiju imati metalne predmete na rukama (prstenje, lančići i sl.).Pobjednik je natjecatelj koji pritisne protivnikovu ruku na spužvu stola. Natjecatelji su podijeljeni prema spolu i u više različitih težinskih kategorija. Pobjednici dobivaju atraktivne nagrade (medalje, pehare, diplome, ostalo).

Izbor MIS bazena  

Izbor MIS BAZENA je zabavno natjecateljska manifestacija u kojoj se ocjenjuje skladnost tijela i bira najljepša djevojka ljeta – MISICA i/ili muškarac – MISTER. Natjecanje se održava u dvije kategorije i to: men’s physique i otvorena kategorija. U kategoriji men’s physique natjecateljice ocjenjuju 4 suca, a u otvorenoj kategoriji još dva. Natjecatelji/ice će na podiju prošetati dva puta (obučene u svoju opremu i obučene u kupaći kostim). Kreacija i izbor odjeće kostima je isključivo u odabiru svake natjecateljice /ca. Organizator natjecanja je ŠRC Sisak i BBK Sisak. Pobjednici dobivaju lentu ŠRC-a, medalje, pehare i ostale atraktivne nagrade.

Wash – vodeni šou (u pripremi)

Prijavljeni sastavi udruga natječu se u svladavanju prepreka u vodi. Sastav čine 5 natjecatelja ili natjecateljice (ili miješani) koji moraju biti registrirani članovi Kluba. Jedan član je rezervni. Pripadnost Klubu se potvrđuje Potvrdom o članstvu koju potpisuje predsjednik/predstavnik. Jednom prijavljeni natjecatelji jednog sastava ne mogu se natjecati za drugi i obratno, ali mogu se upotpuniti drugim registriranim igračima istog Kluba. Prijava se obavlja na mrežnoj stranici ŠRC-a Sisak. Svaki sastav nakon prijave imat će mogućnost vježbati poligon prije službenog natjecanja. Ovo je specijalno natjecanje u kojem je potrebno prijeći poligon prepreka na napuhancu, položenog na vodu i dugog 18 m koji u sebi krije različite zamke. Sastav koji najbrže svlada sve postavljene prepreke bit će proglašen pobjednikom i dobiti nagradu.

Rušenje bazenskog rekorda

Svrha programa „Rušenje bazenskog rekorda“ je na 50 m slobodnim načinom plivanja unutar 12 uzrasnih kategorija postići svoje maksimalno postignuće te tako uči u povijest sisačkog plivanja. Nakon pokušaja rušenja rekorda sastavlja se Zapisnik, a prijavitelj se trajno upisuje u Knjigu rekorda. Ukoliko prijavitelj sruši rekord izdaje mu se Diploma o postignuću i nagrada sponzora. Mjerenje vremena je ručno, a procjenjuju ga plivački sudci ili kineziolozi! Rušenje bazenskog rekorda se, nakon prijave, provodi svaki četvrtak od 20:00 sati. Pozivaju se gledatelji da svojim bodrenjem pomognu hrabrim natjecateljima.

Pjena party

Izvrsna zabava organizirana je na prostoru Bazena tz. Pjena party utorkom od 16:00 do 20:00 sati. Svi koji žele doživjeti poseban osjećaj vodene pjene mogu se pridružiti i uživati u ovoj interesantnoj igri za djecu i odrasle.

Nagradna igra „Tražilica“

Svrha igre je na prostoru bazena pronaći nagrađeni sakriveni broj od 1 do 10. kojeg je potrebno pronaći i donijeti na recepciju te preuzeti nagradu. Igra se provodi četvrtkom sve dok se ne pronađu sakriveni brojevi.

Hodanje po užetu – Slack line

Radionica „Hodanjem po užetu“ održava se iznad vode u bazenu Caprag i okolnim prirodnim prostorima pokraj drveća, a provodi je Udruga Skline. Tako će te razvijati sposobnosti ravnoteže, spretnosti, kinestetičke osjetljivosti i jakosti mišića stabilizatora. Saznajte koliko ste sposobni snaći se u takvoj situaciji, jer hodanje po užetu je poseban izazov. Radionice se održavaju ponedjeljkom. Očekujemo najhrabrije hodače po užetu!

Društvene igre (turniri u beli, bridžu i dr.)

U organizaciji ŠRC Sisak tijekom ljeta povremeno će se organizirati turniri u društvenim kartaškim igrama (Bela, Bridž i dr.). Voditelji natjecanja bit će animatori ŠRC-a.

Ponuda stolnog nogometa, klackalica za ljuljanje i hvatalice za plišance

ŠRC Sisak u svojoj ponudi ima: stolni nogomet, klackalicu za ljuljanje i hvatalice za plišance koje se mogu koristiti kroz cijelo vrijeme boravka na bazenu.

Night party – Disco na vodi

Jednom tjedno, uz glazbene slušaonice, izbor domaće i strane glazbe, mogućnost noćnog kupanja, posjete maskote ŠRC-a u obojanom prostoru i programa iznenađenja održava se Night party ili Disco na vodi.

Programi ŠRC-a – LEDENA DVORANA ZIBEL

TRENINZI I UTAKMICE KLUBA HOKEJA NA LEDU SISAK

TRENINZI I UTAKMICE HOKEJSKOG KLUBA SISCIA

TRENINZI I PRVENSTVA KLIZAČKOG KLUBA ZIBEL

TRENINZI I UTAKMICE CURLING KLUBA SISAK

TRENINZI ATLETSKOG KLUBA SISAK

TRENINZI I UTAKMICE STOLNOTENISKOG KLUBA SISAK

TRENINZI I UTAKMICE STOLNOTENISKOG KLUBA SISCIA

TRENINZI ŠPORTSKOG PLESNOG KLUBA TOP STEP

AKTIVNOSTI FOLKLORNOG ANSANBLA IVAN GORAN KOVAČIĆ

PROGRAMI ŠKOLSKOG ŠPORTSKOG SAVEZA GRADA SISKA

SPORTSKI KAMPOVI

FUNKCIONALNI TRENING

DISCO NA LEDU

KLIZANJE ZA GRAĐANSTVO

ŠKOLA KLIZANJA

OBUKA KLIZANJA ZA UČENIKE PRVOG I DRUGOG RAZREDA OSNOVNIH ŠKOLA GRADA SISKA

PODUKA KLIZANJA ZA VRTIĆE (predškolci, školski obveznici, redovni)

PROGRAM KLIZANJA – UNIVERZALNA SPORTSKA ŠKOLA

PROGRAM KLIZANJA – VJEŽBAONICA

NASTAVA TJELESNE I ZDRAVSTVENE KULTURE NA LEDU

DRUŠTVENE I OSTALE MANIFESTACIJE

Opširnije o programima

Ledena dvorana Zibel pored ledene plohe sadrži stolnotenisku i plesnu dvoranu. Grad Sisak i Zajednica sportskih udruga grada Siska osiguravaju termine, a klubovi – udruge prema rasporedu provode svoje natjecateljske i trenažne aktivnosti. Još svoje aktivnosti prema potrebi i kurikulu provodi Školski športski savez grada Siska za 9 osnovnih škola. Provode se sljedeće aktivnosti udruga:

 1. TRENINZI I UTAKMICE KLUBA HOKEJA NA LEDU SISAK
 2. TRENINZI I UTAKMICE HOKEJSKOG KLUBA SISCIA
 3. TRENINZI I PRVENSTVA KLIZAČKOG KLUBA ZIBEL
 4. TRENINZI I UTAKMICE CURLING KLUBA SISAK
 5. TRENINZI ATLETSKOG KLUBA SISAK
 6. TRENINZI I UTAKMICE STOLNOTENISKOG KLUBA SISAK
 7. TRENINZI I UTAKMICE STOLNOTENISKOG KLUBA SISCIA
 8. TRENINZI ŠPORTSKOG PLESNOG KLUBA TOP STEP
 9. AKTIVNOSTI FOLKLORNOG ANSANBLA IVAN GORAN KOVAČIĆ
 10. PROGRAMI ŠKOLSKOG ŠPORTSKOG SAVEZA GRADA SISKA
 11. SPORTSKI KAMPOVI

Funkcionalni trening

Funkcionalnim treningom utječemo na istovremeni razvoj što većeg broja motoričkih (snaga, jakost, koordinacija, ravnoteža, mišićna izdržljivost, brzina, fleksibilnost) i funkcionalnih sposobnosti i osobina te na sastav tijela. Trening se sastoji od općih i specifičnih vježba. Treningom se postiže priprema mišića na zajedničko djelovanje u svakodnevnim životnim prilikama, posebno trupa i stabilnosti. Vježbanjem se smanjuje opasnost od ozljeda, značajno poboljšava kvaliteta života i djeluje na posturalnu nepravilnost. Kod sportaša, funkcionalni trening poboljšava učinke u matičnom sportu. Provodi se u Ledenoj dvorani na Zibelu.

Disco na ledu

Disco na ledu je glazbeno-rekreacijska aktivnost u kojoj se građani mogu slobodno klizati. Ritam glazbe uz dekoraciju boja daju klizanju novi doživljaj. Disco na ledu najčešće se organizira subotom u večernjim satima.

Klizanje za građanstvo

Rekreacijsko klizanje privlači brojne ljubitelje, kako najmlađih tako i onih malo starijih. Sezona klizanja počinje u rujnu i traje do lipnja. Svaku godinu velik broj klizača uživa na ovom klizalištu uz odabranu glazbu.

Obuka klizanja za učenike prvog i drugog razreda osnovnih škola Grada Siska

U organizaciji Grada Siska, ŠRC Sisak  i prijevoznika Autopromet Sisak dovoze se učenici devet osnovnih škola 1.-ih i 2.-gih razreda na program obuke klizanja. Cilj rada je usvajanje osnova elementarnog znanja samostalnog klizanja. Projekt se provodi na Klizalištu Zibel, a provode ga kineziolozi ŠRC-a Sisak koji imaju odgovarajuću licencu Hrvatskog klizačkog saveza i verificirani program Agencije za odgoj i obrazovanje RH. Na kraju obuke i prikazano znanje, izdaje se diploma ŠRC-a o završenoj obuci klizanja.

Poduka klizanja za vrtiće (predškolci, redovni i školski obveznici)

U organizaciji Grada Siska, ŠRC Sisak  i prijevoznika Autopromet Sisak dovoze se djeca vrtićkog uzrasta bilo da se radi o predškolcima, školskim obveznicima i redovnim skupinama). Cilj rada je stječi osnove elementarnog znanja klizanja. Projekt se provodi na Klizalištu Zibel, a provode ga kineziolozi ŠRC-a Sisak koji imaju odgovarajuću licencu Hrvatskog klizačkog saveza i verificirani program Agencije za odgoj i obrazovanje RH. Na kraju poduke ŠRC izdaje diplomu o završenoj poduci klizanja.

Program klizanja – Univerzalna sportska škola

Hrvatski školski športski savez organizator je Univerzalne sportske škole za učenike od 1. do 4. razreda osnovne škole. Provoditelji programa su kineziolozi, a pedagoški nadzor osiguravaju učiteljice razredne nastave. Svrha programa je da učenici usvoje osnove elementarnog znanja samostalnog klizanja. Nastava Univerzalne sportske škole održava se jednom tjedno u trajanju od 45 minuta.

Program klizanja – Vježbaonica

Hrvatski školski športski savez organizator je Vježbaonice za učenike od 5.-tog do 8-mog razreda osnovnih škola i 1. do 4. razreda srednjih škola. Provoditelji programa su nastavnici Tjelesne i zdravstvene kulture u pojedinoj srednjoj školi. Svrha programa je da učenici usvoje osnove elementarnog znanja samostalnog klizanja i ostalih društvenih aktivnosti na ledu. Nastava Univerzalne sportske škole održava se jednom tjedno u trajanju od 45 minuta.

Nastava Tjelesne i zdravstvene kulture na ledu

Na Klizalištu Zibel učenici mogu provesti dio nastave i kurikula Tjelesne i zdravstvene kulture pod vodstvom nastavnika – kineziologa.

Društvene i ostale manifestacije

Tijekom godišnjih aktivnosti na prostoru Ledene dvorane Sisak održavaju se različite manifestacije kao npr.: Blagdanska čarolija (predstava za djecu i mladež povodom završetka poduke klizanja uz goste maskote: ŠRCKA i ŠRCIKE i drugih gostiju), koncerti i sl.

Programi ŠRC-a – GRADSKI STADION SISAK

TRENINZI I UTAKMICE HNK SEGESTA SISAK

TRENINZI I UTAKMICE NK ZELENI BRIJEG

TRENINZI I UTAKMICE BASEBALL KLUBA „SISAK STORKS“ I SOFTBALL KLUB SISAK STORKS

TRENINZI ATLETSKOG KLUBA SISAK

PROGRAMI ŠKOLSKOG ŠPORTSKOG SAVEZA GRADA SISKA I NASTAVA TJELESNE I ZDRAVSTVENE KULTURE

SPORTSKI KAMPOVI

OSTALO (AKTIVNOSTI VATROGASNE ZAJEDNICE, UDRUGA, OSNOVNIH I SREDNJIH ŠKOLA I SL.)

REKREACIJA PO IZBORU ZA GRAĐANSTVO

ŠKOLA ATLETIKE

ŠKOLA ATLETIKE – ATHLETICS FOR KIDS (četvrti razredi OŠ)

PODUKA ATLETIKE I IGRE ZA VRTIĆE (predškolci, redovni i školski obveznici)

ŠKOLA ATLETIKE ZA SUDIONIKE UNIVERZALNE SPORTSKE ŠKOLE – ATHLETICS FOR KIDS

PROGRAMI HODANJA, TRČANJA, BACANJA I SKOKOVA ZA SUDIONIKE VJEŽBAONICE (srednja škola)

PROGRAMI ŠKOLSKOG ŠPORTSKOG SAVEZA GRADA SISKA, OSNOVNIH I SREDNJIH ŠKOLA (natjecanja i sl.)

ŠKOLA TENISA (Goran Huskić)

DRUŠTVENE I OSTALE MANIFESTACIJE

UGOSTITELJSKE USLUGE

Opširnije o programima

Gradski stadion sadrži veliko središnje i pomoćna nogometna igrališta s tribinama, kao i polivalentno igralište za male sportove (atletika, mali nogomet, futsal, odbojka, košarka, tenis (u najmu) itd.). Dominantni sportski program je vezan za nogomet koji može primiti do 20.000 gledatelja. Tu svoju aktivnost realiziraju HNK Segesta i njezine selekcije, NK Zeleni brijeg, AK Sisak (atletika), Baseball klub SISAK STORKS, Softball klub Sisak STORKS, streličari, Vatrogasna zajednica, škole (Ekonomska škola Sisak), Školski športski savez grada Siska i mnogi drugi kroz različite vidove natjecanja, treninga i nastave.

Sportski objekt koji se nalazi u neposrednoj blizini Gradskog stadiona je objekt prijašnjeg naziva RC Kupa koji se nalazi u sastavu Gradskog stadiona i sastoji se od: nogometnog igrališta (travnatog), nogometnog igrališta (umjetna trava), poligona za treniranje, malonogometnog igrališta s umjetnom travom, tribinama za gledatelje i baseball igralištem.

Još svoje aktivnosti prema potrebi i kurikulu provodi Školski športski savez grada Siska za devet osnovnih škola (kros natjecanja i sl.), Vatrogasna zajednica, streličari, nastava Tjelesne i zdravstvene kulture, udruge, kampovi  i sl. Provode se sljedeće aktivnosti:

 1. TRENINZI I UTAKMICE HNK SEGESTA SISAK
 2. TRENINZI I UTAKMICE NK ZELENI BRIJEG
 3. TRENINZI I UTAKMICE BASEBALL KLUBA „SISAK STORKS“ I SOFTBALL KLUB SISAK STORKS
 4. TRENINZI ATLETSKOG KLUBA SISAK
 5. PROGRAMI ŠKOLSKOG ŠPORTSKOG SAVEZA GRADA SISKA I NASTAVA TJELESNE I ZDRAVSTVENE KULTURE
 6. SPORTSKI KAMPOVI
 7. OSTALO (AKTIVNOSTI VATROGASNE ZAJEDNICE, UDRUGA, OSNOVNIH I SREDNJIH ŠKOLA I SL.)

Uz prethodnu najavu rekreacijsko trčanje i ostale aktivnosti, kako najmlađih, tako i građana omogućeno je na Gradskom stadionu.

Škola atletike – athletics for kids

U organizaciji Grada Siska, ŠRC Sisak  i prijevoznika Autopromet Sisak dovoze se učenici devet osnovnih škola 4.-ih razreda na program Škole atletike. Cilj rada je usvajanje osnova elementarnog znanja tračanja, skakanja i bacanja. Projekt se provodi na Gradskom stadionu na atletskoj stazi, a provode ga kineziolozi ŠRC-a Sisak koji imaju odgovarajuću licencu Hrvatskog atletskog saveza i verificirani program Agencije za odgoj i obrazovanje RH. Na kraju obuke i prikazano znanje, izdaje se diploma ŠRC-a o završenoj Školi atletike.

Poduka atletike i igre za vrtiće (predškolci, redovni i školski obveznici)

U organizaciji Grada Siska, ŠRC Sisak  i prijevoznika Autopromet Sisak dovoze se djeca vrtićkog uzrasta bilo da se radi o predškolcima, školskim obveznicima i redovnim skupinama). Cilj rada je stječi osnove elementarnog znanja atletike. Na kraju poduke ŠRC izdaje diplomu o završenoj poduci iz atletike.

Škola atletike za sudionike Univerzalne sportske škole – athletics for kids

Hrvatski školski športski savez organizator je Univerzalne sportske škole za učenike od 1. do 4. razreda osnovne škole. Provoditelji programa su kineziolozi, a pedagoški nadzor osiguravaju učiteljice razredne nastave. Svrha programa je da učenici usvoje osnove elementarnog motoričkog znanja iz atletike. Nastava Univerzalne sportske škole održava se jednom tjedno u trajanju od 45 minuta.

Programi hodanja, trčanja, bacanja i skokova za sudionike Vježbaonice (srednja škola)

Hrvatski školski športski savez organizator je Vježbaonice za učenike od 5.-tog do 8-mog razreda osnovnih škola i 1. do 4. razreda srednjih škola. Provoditelji programa su nastavnici tjelesne i zdravstvene kulture u pojedinoj srednjoj školi. Svrha programa je da učenici usvoje osnove elementarnog znanja samostalnog klizanja i ostalih društvenih aktivnosti na ledu. Nastava Univerzalne sportske škole održava se jednom tjedno u trajanju od 45 minuta.

Programi Školskog športskog saveza grada Siska, osnovnih i srednjih škola

Na prostoru Gradskog stadiona Školski sportski savez grada Siska organizator je Proljetnog i Jesenskog krosa za učenike. Također,  učenici mogu provesti dio nastave i kurikula Tjelesne i zdravstvene kulture pod vodstvom nastavnika – kineziologa.

Škola tenisa

ŠRC Sisak omogućava Školu tenisa. Prostor je u najmu, a voditelj Škole tenisa kroz cijelu godinu je Goran Huskić.

Društvene i ostale manifestacije

Tijekom godišnjih aktivnosti, uz najavu, na prostoru Gradskog stadiona Sisak mogu se održavati različite manifestacije kao npr.: rođendani, predstave, koncerti i sl.

Ugostiteljske usluge

ŠRC Sisak (Gradski stadion) daje usluge ugostiteljstva caffe bara u najmu.

Programi ŠRC-a – NOGOMETNI STADION METALAC

TRENINZI I UTAKMICE NK METALAC SISAK

TRENINZI I UTAKMICE RAGBI KLUBA SISAK

LJETNI TURNIR NK METALAC SISAK

MEMORIJALNI MALONOGOMETNI TURNIR DEJAN BILJAN

REKREACIJA PO IZBORU ZA GRAĐANSTVO

Opširnije o programima

Stadion Metalac sadrži veliko nogometno igralište s tribinom, atletskom stazom i ragbijaškim terenom. Dominantni sportski program je vezan za Nogometni klub Metalac i Ragbi klub Sisak koji provode svoje aktivnosti. NK Metalac nastavak je kontinuiteta nogometne sekcije Fiskulturnog društva “Radnik, a djeluje od jeseni 1949., kada mijenja ime u Nogometni klub „Metalac“ Sisak. Prva ragbi utakmica u Sisku odigrana je u svibnju 1957. godine između ARK Mladost i Selekcije igrača. Beograd–Zagreb, a inicijativom studenata Tehnološkog fakulteta u Sisku, 15. veljače 1970. osnovan je Ragbi klub „Student“.  Kontinuitet klubova nastavljen je do današnjih dana.

Ponekad prostor koristi Školski športski savez grada Siska u organizaciji kros natjecanja. Aktivnosti su:

 1. TRENINZI I UTAKMICE NK METALAC SISAK
 2. TRENINZI I UTAKMICE RAGBI KLUBA SISAK
 3. PROGRAMI ŠKOLSKOG ŠPORTSKOG SAVEZA GRADA SISKA (gradska školska natjecanja – kros)

Ljetni turnir NK Metalac Sisak

U okviru nogometnog Kluba povremeno se na igralištu održava Ljetni turnir u nogometu.

Memorijalni malonogometni turnir Dejan Biljan

Na sjećanje na tragično preminulog prijatelja i djelatnika Hrvatske pošte Dejana Biljana tradicionalno se organizira Memorijalni malonogometni turnir. Pobjednici dobivaju novčane nagrade i pehare za prva tri mjesta uz ostale nagrade.

Rekreacija po izboru za građanstvo

Uz prethodnu najavu, rekreacijsko individualno vježbanje i ostale aktivnosti, kako najmlađih, tako i građana omogućeno je na Stadionu Metalac.