LEDENA DVORANA ZIBEL

Ledena dvorana zibel

Ledena dvorana Zibel smještena je blizu rijeke Kupe i sisačkog popularnog kupalište u poznatom sisačkom naselju Zibel i dom je prvaka Hrvatske u hokeju na ledu.

Namijenjena je svim ledenim sportovima a sastoji se od: ledene površine, tribina za gledatelje, dvorane za stolni tenis i plesne dvorane, u objektu se nalazi i ugostiteljski objekt. Novi objekt predstavljen je javnosti 27.01.2018.  na mjestu starog klizališta te danas predstavlja jedinu cjelogodišnju sportsku dvoranu u Hrvatskoj za sportove na ledu.

U objektu su se do sada održala međunarodna hokejaška natjecanja, klizačka te natjecanja iz brzog klizanja. Poznata Zlatna pirueta Zagreba po drugi put se održavala u Sisku, 2022. godine bila je to cijela manifestacija poznatog klizačkog natjecanja.

U objektu se okuplja velik broj djece, mladih i odraslih koji svoje aktivnosti ostvaruju kroz treninge klubova, Plesni klub „Top step“, FA „Ivan Goran Kovačić“, Curling klub, Hokejaški klub, Klizački klub, školu klizanja kroz programe ŠRC Edukacije ili ŠRC Rekreacije.

Ledena dvorana Zibel može se unajmiti za potrebe treninga, utakmica, kampa, koncerata i drugih događanja.

Ledena dvorana Zibel može se unajmiti za potrebe treninga, utakmica, kampa, koncerata i drugih događanja. Dvorana pruža i mjesta za oglašavanje, a za više informacije slobodno nas kontaktirajte na: marketing@src-sisak.hr

Raspored klizanje za građanstvo u Ledenoj dvorani Zibel potražite na Linku.

Brušenje klizaljki utorkom ili četvrtkom od 17:00 do 18:00 sati.

Putem poziva na 0994970503 možete rezervirati termin klizanje za građanstva. Rezervacije su potrebne kako bi se pridržavali propisanih mjera i broja klizača koji je ograničen po terminu.

Kontakti Ledena dvorana Zibel:

  • Recepcija:  099 497 0503
  • Dežurni: 099 526 6324
  • Adresa Ledene dvorane Zibel je Ivana Gundulića bb 44 000 Sisak
  • e-mail sport@src-sisak.hr

Investicijsko i tekuće održavanje

Ledena dvorana Zibel svoju sportsko-rekreacijsku ponudu provodi na prostorima: dviju dvorana, natkrivenog klizališta s tribinama i ostalim prostorima koje koriste udruge i građani. Ovdje se okuplja veliki broj korisnika različitih profila. Sadržaji iz edukacije, sporta, sportske rekreacije i ostali sadržaji provode se na ledu i dvoranama. Pored veličanstvene građevine stalno se unapređuje objekt redovnim održavanjem i investicijskim zahvatima. Između ostalog, učinjen je: servis kompletnog rashladnog postrojenja, renovirano krovište na prostoru plesne i stolno teniske dvorane, lakiran parket, nabavljeni novi zvučnici, napravljeni transportni sanduci za prijevoz bandi, priključilo se na  vatrodojavni centar Javne vatrogasne postrojbe, uređena nova recepcija i dr. Radnici održavanja kontinuirano rade na poslovima: servisiranja kompresora, pumpi ocjeđivača, kondenzatora, baždarenju sigurnosnih ventila, spremanju amonijaka i glikola u sabirne spremnike, postavljanju ledene plohe koja zahtijeva radove montaže i demontaže prilikom pravljenja leda. Tijekom i nakon završene sezone obavljaju se ostali poslovi na gumenom tepihu, geotekstilu, ličenju linija, servisira stroj za ravnanje leda (rolbe), bruse klizaljke, atestiraju vatrogasni aparati i održavaju svi ostali uređaji i sistemi.

Ledena dvorana Zibel svoju aktivnost započinje u rujnu. Kako ŠRC Sisak ostvaruje izvrsnu suradnju s dječjim vrtićima, školama, udrugama, usluge Ledene dvorane Zibel koriste brojni građani i sportaši, a najviše školska djeca koja prolaze programe klizanja. Ukupno je tijekom 2022. godine kroz Ledenu dvoranu Zibel prošlo 38.927 korisnika.