SPORTSKO PENJANJE

Sportsko penjanje individualan je olimpijski sport koji čovjeka usmjerava na natjecanje sa samim sobom i neprekidno pomicanje vlastitih fizičkih i psihičkih granica.

Ova kompleksna motorička aktivnost angažira cijeli lokomotorni sustav što također direktno utječe na povećane zahtjeve prema dišnom i krvožilnom sustavu. Razvijaju se motoričke sposobnosti kao što su snaga, izdržljivost, fleksibilnost, koordinacija i kinestezija.

Cilj je svladavanje zadanog puta (unaprijed definirani pravci penjanja) vlastitim tijelom te što većom ekonomičnosti pokreta pri čemu se oprema koristi isključivo kao osiguranje, a ne sredstvo za postizanje cilja.

Visina stijene u dvorani Zeleni brijeg iznosi 9 x 9m, sadrži 8 sidrišta i 8 zadanih smjerova koji su težinski raspoređeni od lakših ka težima. Također je moguć i bezbroj drugih kombinacija koje će svatko individualno sam sebi prilagoditi i odrediti.

Sama stijena je po težini u zahtjevnijoj skupini i nije za osobe koje se nisu nikada susrele s ovom vrstom aktivnosti, za takve osobe savjetujemo da se slobodno upišu u grupu sportskog penjanja uz nadzor osposobljenih instruktora naše ustanove.

Za penjanje nužna je odgovarajuća oprema koja će se uskoro moći iznajmiti u dvorani, ali svakako svakom penjaču ćemo preporučiti odgovarajuću opremu. Iskusni penjači imat će stijenu na raspolaganju prema rasporedu aktivnosti PENJAČI PENJANJE od 14:00 sati već od srijede.

A za sve ostale predlažemo dolje navedene termine ŠRC-a Sisak .

Termini za osobe koje bi stijenu koristile uz pomoć naših instruktora su :

Ponedjeljak: od 17:00 do 18:00 sati
Utorak: od 18:00 do 20:00 sati
Srijeda: od 18:00 do 20:00 sati
Četvrtak: od 19:00 do 20:00 sati
Petak: od 18:00 do 20:00 sati

Treninzi se održavaju u Sportskoj dvorani Zeleni brijeg, prijavite se ili rezervirati svoj termin možete na e-mail: zeleni.brijeg@src-sisak.hr ili putem poziva na: 044 555 220

Također moguće su i grupne aktivnosti kao što su team building, humanitarne akcije, programi za škole, rođendanski poklon bonovi za ovo jedinstveno iskustvo u našem gradu, za navedene aktivnosti kontaktirajte marketing@src-sisak.hr

Pravilnik korištenja penjačke stijena: Link