Današnji ritam modernog života postavlja ogromne zahtjeve pred ljudske psihofizičke potencijale. Svrha ŠRC rekreacije kroz program Aqua aerobica je olakšavanje izvođenja svakodnevnih aktivnosti bilo da se odvijaju kod kuće, na poslu ili u slobodno vrijeme. Bazira se na vježbama koje se izvode u vodi, uz otpor vode i pod djelovanjem slabije sile teže. Trening je namijenjen osobama koje se nedovoljno kreću, osobama koje nisu u mogućnosti vježbati na suhom ili u dvorani, osobama koje žele spriječiti atrofiju mišića ili osobama koje jednostavno vole vodu. U program su uključeni razni oblici kretanja kroz vodu (plivanje, hodanje, trčanje, skakanje), vježbe razgibavanja i istezanja, vježbe oblikovanja tijela, korektivne vježbe kao i vježbe s rekvizitima.

Od ove jeseni program ŠRC rekreacije Aqua aerobica obogaćujemo novim rekvizitom. Utezi od pjene za vodu vježbanje čine učinkovitijim i zanimljivijim. Povećavaju vašu površinu u vodi i stvaraju dodatan otpor za jačanje gornjeg dijela tijela, uključujući ruke, leđa i ramena. Blago učvršćujete mišiće uživajući u dobrobitima boravka u vodi. Kad je u vodi tijelo postaje lakše i svi pokreti su lakši iako voda stvara veći otpor od zraka i zahtijeva naporniji rad mišića. Vaši mišići intenzivnije vježbaju, a da vi toga niste niti svjesni.

Aqua aerobic je dobar za vaše tijelo, zdravlje i za vaše raspoloženje!

Dođite, prijavite se za program i jednostavno probajte.

Termini na Gradskom bazenu su ponedjeljkom i srijedom te utorkom i četvrtkom od 20.00 do 20.45 .

Više informacija o samom programu možete dobiti na info telefonu Gradskog bazena Sisak  +385 44 543-036 ili upitom na e-mail info@src-sisak.hr