Športsko-rekreacijski centar Sisak praćenjem potreba svojih korisnika želi omogućiti svima što kvalitetnije sportsko-rekreacijske programe i prilagoditi prilazak i prostore za osobe s otežanim kretanjem.

Za kupnju mobilnog medicinskog dizala  izdvojeno je 11.000,00 eura i od sada je dostupno za sve korisnike Gradskog bazena kojima je potrebna pomoć za ulazak i izlazak u bazen.

Pelican Pool je novo medicinsko dizalo koje omogućuje osobama smanjene pokretljivosti pristup bazenima. Zahvaljujući svojim unaprijeđenim tehničkim karakteristikama, moguće je primjenjivati dizalo i na nadzemnim bazenima čija konstrukcija doseže 500mm visine. Štoviše, zahvaljujući rotirajućem sjedalu, korisnik može samostalno upravljati podizanjem i spuštanjem sjedala u bazen.

Udobnost korisnika osigurana je podesivim naslonima za ruke, koji se, ako nisu potrebni, mogu i sklopiti. Također, dizalo ima i potporu za noge koja dodatno povećava udobnost vožnje.

Pri dolasku na Gradski bazen potrebno je na recepciji javiti da je potrebo dizalo kako bi djelatnici u prostoru bazena pripremili dizalo na potrebnoj lokaciji.