Sisak  i Ledena dvorana Zibel spremni  za 53. Zlatnu piruetu Zagreba
Sve je spremno za sutrašnji početak 53. Zlatne piruete Zagreba koja će se po prvi put u svojoj dugoj povijesti održati izvan Zagreba.
Domaćin ovog velikog ISU Challengera bit će sisačka Ledena dvorana Zibel od 9. do 11. prosinca, a natjecanja će sutra od 10:30 kratkim programom otvoriti klizačice. Nakon njih od 14 sati uslijedit će kratki programi klizača, u 18:30 je svečano otvaranje natjecanja, a dan će zatvoriti sportski parovi (od 19:15).
„Mi smo spremni. Ovo 53. izdanje Zlatne piruete svakako će ostati zapamćeno po tome što se po prvi puta održava u Sisku. Bez obzira na organizacijske izazove koji su stavljeni pred nas, kada smo u Zagrebu ostali bez Ledene dvorane Doma sportova, Hrvatski klizački savez i organizacijski odbor natjecanja sretan je što je u suradnji s Gradom Siskom te zahvaljujući gradonačelnici Kristini Ikić Baniček uspješno priveo kraju sve pripreme za ovo tradicionalno i jedno od najstarijih natjecanja u svijetu“, rekla je Melita Juratek Cipek, direktorica natjecanja i glavna tajnica Hrvatskog klizačkog saveza.
„Sutra, prvoga dana nastupit će i hrvatski predstavnici, naš najuspješniji i najpoznatiji sportski par, Lana Petranović i Antonio Souza Kordeiru te klizači Charles Henry Katanović i Jari Kessler. Na žalost, naša najbolja seniorka, Hana Cvijanović, zbog ozljede je morala otkazati nastup na ovogodišnjoj Zlatnoj pirueti.“
U Hrvatsku je stigao 31 klizač, 25 klizačica, 18 sportskih te 16 plesnih parova iz 28 zemalja svijeta.
„Pozivamo sve da dođu gledati natjecanje, a posebno reviju pobjednika koja će se održati u subotu, 11. prosinca od 20 sati. Ulaznice se mogu kupiti na blagajnama Športsko rekreacijskog centra u Ledenoj dvorani Zibel i na recepciji Gradskog bazena po iznimnoj cijeni od 20 kuna za pojedinačnu dnevnu ulaznicu, te 40 kuna za obiteljsku ulaznicu. Za reviju pobjednika ulaznica se prodaje po cijeni od 20 kuna pojedinačna, odnosno 40 obiteljska. Sukladno propisima stožera za civilnu zaštitu moguće je gledati natjecanje s COVID potvrdama, PCR ili brzim antigenskim testom“,