Siščani i Siščanke imaju izuzetnu čast biti domaćini natjecanju iz serije ISU Challengera i to u novoj sisačkoj Ledenoj dvorani Zibel od 9. do 11. prosinca u koju dolazi čak 177 klizačkih zvijezda.

Na ovogodišnju Piruetu dolaze natjecatelji iz 31 zemlje svijeta, Azije, Europe, Amerike i Australije. Prijavljeno je 37 klizačica, 36 klizača, 24 plesna para i rekordan broj sportskih parova, čak 28.

Od hrvatskih klizača nastupit će pojedinci Hana Cvijanović, Charles Henry Katanović i Jari Kessler te naš sportski par Lana Petranović i Antonio Souza Kordeiru

Među nizom velikih imena koji su prijavljeni za ovogodišnje natjecanje, po treću uzastopnu pobjedu u Hrvatsku dolazi velika američka zvijezda Jason Brown. Konkurencija će mu biti viceprvak Europe iz 2020. godine Artur Danielian, sjajni Korejac Junhwan Cha, Kanađanin Keegan Messing i mnogi drugi. Dolaze i odlične klizačice, prije svih Young You iz Koreje, Ruskinja Ksenija Sinicina, niz vrhunskih sportskih i plesnih parova.

Pirueta je posljednje natjecanje u Challenger seriji ove godine, održava se istoga vikenda kao i finale Svjetskog kupa na kojem nastupa samo 8 najboljih klizača iz cijeloga svijeta, a razlog  velikog broj prijava je zbog toga što je to mnogima zadnje natjecanje prije Zimskih olimpijskih igara. Prije njih odvija se još jedino Europsko prvenstvo u siječnju i njegov pandan natjecanje Četiri kontinenta. Vjerujemo da svi u Hrvatsku dolaze izbrusiti formu i provjeriti programe prije Zimskih olimpijskih igara.

Ulaznice za Zlatnu piruetu moći će se kupiti na blagajnama ŠRC-a u Ledenoj dvorani Zibel i na recepciji Gradskog bazena po iznimnoj cijeni od 20,00 kn pojedinačna te 40,00 kuna obiteljska ulaznica.

Jednom kupljena ulaznica vam vrijedi za natjecanje cijeli dan.

Za reviju POBJEDNIKA ulaznica je 20,00 kn pojedinačna te 40,00 kn obiteljska.

Djeci do 12 godina ulaz je besplatan. A djeca od 13 do 15 godina plaćaju 10 kn.

Odlična je vijest da svi oni koji žele doći gledati Zlatnu piruetu, a žive izvan Siska, pristići mogu po povoljnim cijenama prijevoza vlakom. Naime, HŽ je odobrio popust od 40% na svim redovnim linijama za/iz Siska za vrijeme trajanja Zlatne piruete