Tridest godina djelovanja Gradskog bazena u Sisku (1991.-2021.)
Športsko-rekreacijski centar Sisak utemeljen je na sjednici Gradskog vijeća Grada Siska 29. prosinca 1995. prema Zakonu o ustanovama („Narodne novine” br. 76/93) i Zakona o športu („Narodne novine” br. 111/97) kada je usvojena Odluka o osnivanju Ustanove Športsko-rekreacijski centar Sisak s ciljem racionalnijeg upravljanja, održavanja i iskorištavanja objekata fizičke kulture i kvalitetnijeg zadovoljavanja potreba i interesa građana Siska. Danas u sastavu Športsko-rekreacijskog centra Sisak su slijedeći objekti: Gradski bazen Sisak, Gradski stadion, Stadion Metalac, Ledena dvorana Zibel, višenamjensko sportsko igralište kod Društvenog doma „Eugen Kvaternik“ u Naselju, otvoreni bazeni u Capragu (bazenski kompleks u Sisku) i uskoro Gradska dvorana Zeleni brijeg u Sisku. Još ŠRC gospodari s Odmaralištem u Zaostrogu.
Nakon nekoliko odgađanja Gradski bazen 29. studenoga 1990. pušten je u probni pogon i kasnije rad, a u ponedjeljak 1. travnja 1991. službeno je otvoren. U to vrijeme ŠRC Sisak su činili objekti: Stadion „Bratstvo i jedinstvo“ Sisak, odmaralište Omišalj i Zaostrog, Kupalište Zibel i Sportska dvorana Brezovica. Prijenos objekata napravljen je kod svih, osim Sportske dvorane Brezovica. Ubrzo je osnovan prvi Plivački klub (9. svibnja 1992.) i od tada započinje razvoj vodenih aktivnosti, održavaju se prvenstva škola, započinje s organiziranom nastavom i natjecanjima.
Kroz 30 godina rada modernizirani i osmišljeni su se brojni programi rekreacije i društvenih djelatnosti koji okupljaju velik broj djece, mladeži i građana, jer život i rad, u današnjem modernom, tehnološki i informatički naprednom društvu ima svoje teške posljedice za pojedinca i njegov opstanak. Športsko-rekreacijski centar sa svojim prostorima i programima značajno utječe i osigurava zadovoljenje kinezioloških potreba i socijalno dobro građanima Siska i ostalim korisnicima usluga.
Trideset godina rada rezultiralo je uspone na objektima u sastavu ŠRC-a. Unazad nekoliko godina posebno je moderniziran rad i usluge u dijelu investicija, održavanja i programa. Izgrađen je Otvoren bazen u Capragu s vodenim toboganom koji je postao mjesto okupljanja građana Siska u ljetnim mjesecima s bogatim ljetnim programom. Gradski stadion dobio je novu atletsku stazu prekrivenu tartan podlogom. Stadion Metalac može se pohvaliti novim klupskim prostorijama i dijelom nove rasvjete. Izgrađena je velebna Ledena dvorana Zibel u kojoj, pored rekreacije građanstva, svoje trenažne aktivnosti obavljaju brojne udruge. Svi ovi investicijski zahvati financirani su od strane grada Siska kao i programske aktivnosti: Škola klizanja, plivanja i atletike koji se provode za učenike razredne nastave. Tako je Športsko-rekreacijski centar Sisak postao stalno mjesto okupljanja i zadovoljenja sportsko-rekreacijskih potreba svih uzrasnih kategorija stanovništva u Sisku.