Na Gradskom bazenu Sisak krenuo je planirani program poduke neplivača za predškolsku dob koja će trajati od 25.3. do 27.5.2022. Kroz program poduke sudjelovat će svi dječji vrtići s područja grada Siska. DV Sisak Stari, DV Sisak Novi, DV Petrinjčica iz Petrinje i DV Popovača.
Kroz program poduke djecu će se navikavati na vodu, proći će vježbe plutanja, klizanja po vodi, skokova u vodu i učiti plivačke tehnike.

Klizanje po vodi je kretanje po vodi bez ikakvih zaveslaja ruku i udaraca nogu. Klizi se isključivo odrazom od ruba bazena, dna bazena ili nekog drugog čvrstog oslonca. Dobro naučeno klizanje bitan je i osnovni preduvjet za znanje plivanja, jer se tako usvaja kretanje po vodi opušteno i bez straha. Skokovi u vodu mogu se izvoditi tijekom svih sadržaja privikavanja na vodu i nije bitan njihov poredak u odnosu na slijed usvajanja zadataka. Skokovima se želi otkloniti strah od pada u vodu ili strah od dubine vode.Vježbe plutanja treba početi što prije, onda kada smo ocijenili da su djeca u osnovi svladali disanje “na mjestu” i ronjenje. Plovnost je ljudska osobina koja nam omogućava održavanje na površini vode , ali i plivanje. Svakom je plivačkom početniku zahtjevno naučiti plutati pa tako i djeci. Međutim, kada dijete nauči plutati, kada shvati da ga voda drži i da može bezbrižno ležati, samo ga mali korak dijeli do kretanja po vodi, konkretno plivanja.