Gradonačelnica Kristina Ikić Baniček zajedno s mladim sisačkim sportašicama otvorila je prvu gradsku sportsku dvoranu Zeleni brijeg. Nakon otvorenja odigrana je i odbojkaška utakmica Super lige između Siska i Murse koju su dobili gostujući odbojkaši rezultatom 3:1.
Dvorana je izgrađena je u rekordnom roku te je prije završetka dobila nagradu Kolos za projekt krovne konstrukcije koju dodjeljuje Hrvatska komora inženjera građevinarstva. Za izgradnju Sportske dvorane Zeleni brijeg u rujnu 2019. godine potpisan je Ugovor sa Zajednicom ponuditelja KAP4 d.o.o. i DEGAL TEHNIKA d.o.o. za izradu projektne dokumentacije te izvođenje radova po sistemu, a u srpnju 2020., nakon istražnih arheoloških radova, započela je i gradnja objekta.
U ožujku 2021. godine potpisan je Ugovor za opremanje dvorane s tvrtkom MULTI-SPORT d.o.o. Ukupan trošak izgradnje i opremanja iznosi 46.450.000,00 kn (s PDV-om). Sportska dvorana, koja može primiti oko 1.500 gledatelja, namijenjena je za potrebe održavanja treninga i natjecanja u odbojci, sjedećoj odbojci, košarci, rukometu, futsalu, badmintonu, hrvanju, karateu i stolnom tenisu.
Dvorana na sebi ima i posebno dizajniran mural poznatog hrvatskog umjetnika Slavena Kosanovića, poznatijeg pod umjetničkim imenom Lunar koji je ukrasio cijelu sportsku dvoranu u sklopu Festivala ulične umjetnosti ‘Re:Think’. U predvorju dvorane postavljena je i izložba sisačkog fotografa Željka Rakarića koji je pratio sve faze izgradnje dvorane.