Nakon što je dugi niz godina. Ronilački klub Sisak na zatvorenom bazenu ŠRC Sisak organizirao Prikaz ronjenja za 3 i 4..razrede OŠ SMŽ na kojem je sudjelovalo veliki broj djece Osnovnih škola iz cijele županije klub na inicijativu i uz suorganizaciju ŠRC nastavlja s radom na bazenu Željezara, te gotovo cijelo ljeto provodi pokazne tečajeve ronjenja na dah i ronjenja s autonomnom ronilačkom opremom.

Na ovoj atraktivnoj aktivnosti se prethodnih godina pojavio veliki broj građana kao i članovi raznih udruga i klubova. Cilj pokaznih tečaja ronjenje prvenstveno je upoznavanje polaznika s vodenim okruženjem, svrhom, svojstvima i načinom odabira osnovne ronilačke opreme, osnovama fiziologije, fizike i medicine potrebne za ronjenje i savladavanje osnovne tehnike ronjenja i kretanja pod vodom.

Cilj tečaja je također postići pozitivan odnos prema sportu i potaknuti na istinsko uživanje u ronjenju i približiti ronjenje ljudima te potaknuti čim veći broj ljudi, a posebno onih najmlađih na bavljenje sportom i vodenim aktivnostima, a sve kroz probna ronjenja. Edukacijom djece i mladih o sigurnosti na vodi i pod vodom, upoznavanjem ronilačke opreme podiže se svijest građana osobito djece i mladih o važnosti bavljenja sportom kao preduvjetu za zdraviji, a time i kvalitetniji život.
Članovi RK Sisak upoznaju svoje sugrađane kao i ostale posjetitelje na bogatu klupsku povijest jednog od najstarijih klubova u Hrvatskoj te prezentiraju rad i dostignuća kluba na bazenu Željezara zahvaljujući podršci Tehničke kulture grada Siska, ŠRC Sisak i djelatnika koji su osigurali prostor i tehničku podršku.

Pokazni tečajevi ronjenja na bazenima Caprag su u sljedećim terminima:

6.7.2021.
13.7.2021.
20.7.2021.
27.7.2021.
3.8.2021.
10.8.2021.
17.8.2021.
24.8.2021.
31.8.2021.

Vrijeme održavanje je od 9:00 do 11:00 sati i dijeli se na dva dijela.

Teoretska nastava predstavlja početni dio osnovnog nastavnog programa ronilaca početne ronilačke kategorije ronilac na dah i ronilac s jednom zvijezdom – R1. Nastavne teme su organizirane za izvedbu zajedno s praktičkom nastavom u tri nastavne cjeline 5/15/25 minuta.

Praktična nastava je osmišljena kao obavezna nadopuna teorijskoj nastavi prema planiranim dijelovima plana izvedbe. Izvedba praktičke nastave planirana je u dvije cjeline 20/25 min.

Pokazni tečajevi utorkom na bazenu Caprag su besplatni, a prijave se vrše na samom bazenu prije početka ili mjestu provedbe ili ranije na klupski mail za veće grupe, klubove, društva
rksisak@gmail.com
Svi polaznici dužni su ispuniti Dnevnu evidenciju, Izjave pridržavati se mjera i preporuka HZJZ vezano uz Covid 19 infekciju.
Prije dolaska izmjeriti temperaturu kao i provoditi mjere razmaka od min. 2 metra, kao i davanje pristanka na dezinfekciju opreme i ostale propisane mjere.