Preminuo je prvi ravnatelj Športsko-rekreacijskog centra Sisak. ŠRC-Sisak izražava najdublju sućut obitelji i kolegama Nikole Bjelanovića koji je preminuo u srijedu u Sisku u 75. godini života.
Rođen je 27.08.1946. godine u Blinji, kod Petrinje. Direktor Nikola Bjelanović u sportu je bio profesionalno aktivan duže razdoblje, a imao je i značajno petnaestgodišnje volontersko iskustvo unutar HNK Segeste Sisak kao potpredsjednik Kluba. Pomagao je mnoge športske kolektive. Kao predsjednik ondašnjeg Omladinskog saveza Grada posebno se zauzimao za Ronilački klub Sisak.
Još na mjestu direktora stručnih službi Željezare Sisak, tijekom 80–tih godina, promicao je sadržaje rekreacije i plivanja, koje su se provodile na bazenu Željezare. Agilni Nikola Bjelanović principe rada u ŠRC Sisak postavio je kroz tržišne poslovne odnose, uspostavio prvu organizaciju rada i program korištenja objekata. Zamah plivanja i rada na bazenu, velika posjećenost, uspješno provedene obuke neplivača po školama i ostali rekreacijski sadržaji ponovo su stvorili početne uvjete za osnutak plivačkog kluba. Našeg dragog Nikolu pamtit ćemo kao velikog čovjeka i iznimno predanog stručnjaka koji nas je sve zadužio, hvala za dobrotu, ljubav i toplinu koju nam je iskazivao.
Počivao u miru Božjem! Posljednji ispraćaj održat će se dana 14. svibnja u krugu obitelji na groblju Viktorovac.