Svjetski dan sporta u Sisku

OLYMPUS DIGITAL CAMERASvake godine, zadnju srijedu u svibnju obilježava se SVJETSKI DAN SPORTA. Grad Sisak će se i ove godine, bogatim sportskim programom uključiti u obilježavanje ovog sportskog dana. Srijeda, 29. svibnja 2013. godine bit će prava sportska srijeda, a Sisak – GRAD SPORTA. Dan kada se građanstvo motivira da u što većem broju sudjeluje u sportskim aktivnostima s ciljem promicanja pozitivnog stava prema tjelesnoj aktivnosti kao preduvjetu zdravog i aktivnog načina života. To je dan sporta za sve, dan prijateljskog nadmetanja, zabavan dan za podizanje svijesti o pokretu i aktivnom življenju osoba svih dobi.

Ivo Šimac, predsjednik Zajednice športskih udruga grada Siska uz podršku gradonačelnika Dinka Pintarića, službeno će otvoriti ovaj sportski dan. Uoči samog početka obilježavanja Svjetskog dana sporta, predstavit će nam se izvrsni plesači iz plesne skupine Ulične sjene i plesnog kluba Tina, a mlada plivačica plivačkog kluba Sisak Janaf Ema Šarar, podignut će i stijeg Hrvatskog olimpijskog odbora. Svečanost otvaranja održat će se ispred ŠRC-a Sisak u 9 sati.

Grad partner Sisku je grad Mora iz Kostarike, a tko će tog dana pobijediti ovisi o tome u kojem će se gradu više građana uključiti u bilo kakav oblik sporta ili rekreacije. U obilježavanju Svjetskog dana sporta sudjelovat će sportski klubovi, udruge, škole, vrtići, rekreativci, građani, a svake godine održava se i tradicionalna atletska utrka gradskim ulicama za učenike osnovnih i srednjih škola. Početak utrke je u 18,45 sati ispred Gradske vijećnice.