Sisku dodijeljena titula „Europski grad sporta”

sisak-u-briselu-1-652x366

Delegaciji Grada Siska jučer je u Europskom parlamentu u Bruxsellesu dodijeljena titula “Europski grad sporta” za 2019.godinu. Dobivanjem ove titule Sisak se pridružio obitelji koja broji 300 gradova u Europi s ovom titulom te je jedini grad srednje kategorije (25.000-500.000 stanovnika) u Hrvatskoj s epitetom – Europski grad sporta!

Danas se Sisak može pohvaliti, rekao je prilikom predstavljanje kandidature Siska za ovu prestižnu titulu u lipnju ove godine, sisački dogradonačelnik Marko Krička, velikim brojem sportskih klubova, njih 70 u preko 30 sportova i sportskih grana s preko 4 tisuće registriranih sportaša koji ostvaruju rezultate ne samo na državnoj nego i europskoj razini.
Sve to nas je ponukalo dodao je dogradonačelnik da se kandidiramo za Europski grad sporta u 2019. godini. „Ambicija i želja za ovu kandidaturu došla je temeljem četverogodišnjeg rada sisačke Zajednice sportskih udruga i gradske Uprave. Smatramo da smo u zadnje četiri godine napravili puno na sportskoj infrastrukturi, i da smo temeljem novog načina financiranja sportskih Udruga te načina provođenja sportskih programa na području Siska postali perjanica sporta u Republici Hrvatskoj.“, rekao je tada Krička.

Ovu prestižnu titulu dodjeljuje neprofitna organizacija ACES Europe sa sjedištem u Bruxellesu i to u tri kategorije: veliki gradovi iznad 500.000 stanovnika, srednji od 25.000 do 500.000 stanovnika te mali gradovi koji imaju manje od 25.000 stanovnika.
Povodom kandidature, predsjednik Udruženja ACES Europe Gian Francesco Lupattelli, zajedno s ostalim članovima Komisije proveo je u Sisku dva dana tijekom lipnja. Boraveći u Sisku Komisija je obišla sve sportske objekte te su prisustvovali natjecanjima, treninzima i porazgovarali sa sisačkim sportašima.

Izvor: www.sisakportal.hr