Rekreacijska liga malog nogometa 2012

lopta

Ove godine se prijavilo 16 ekipa za sudjelovanje u 6.rekreacijskoj ligi malog nogometa. Ove godine igra se liga jednokružnim bod sistemom. Liga je počela u utorak, 24.04. utakmicama 1.kola na igralištu RC Klizalište Zibel. Ove godine Rekreacijska liga ŠRC-a je postala član Assocation minifootball Croatia (mininogomet Hrvatska), koja je krovna organizacija minimogometa u Hrvatskoj sa
sjedištem u Zagrebu. Također, ove godine je osnovana i Europska mininogometna federacija, kojoj je Hrvatska član. Naša Rekreacijaska liga od ove godine je u sustavu mininogometnog prvenstava Hrvatske, natjecanja koje okuplja pobjednike mininogometnih prvenstava Đakova, Rijeke, Samobora, Zagorja, Karlovca i Siska. Na prvenstvu će nastupiti samo pobjedničke ekipe spomenutih
natjecanja, a pobjednik će ponijeti titulu Prvaka Hrvatske. Svake godine završnica prvenstva održati će se u drugom gradu. Kroz dvije do tri godine planira se pokrenuti liga prvaka za ekipe iz svih zemalja članica, na kojoj će nastupiti svi Prvaci nacionalnih natjecanja. Također, ove godine krajem mjeseca rujna glavni grad Moldavije biti će domaćin Europskog mininogometnog prvenstva (miniEURO), na kojem će nastupiti Hrvatska. Ekipu Hrvatske činiti će ponajbolji igrači sa svih prvenstava u sklopu Mininogometnog Prvenstva Hrvatske.

Svi igrači koji će nastupati u Rekreacijskoj ligi moraju uplatiti pristojbu u iznosu od 25,00 kuna po sezoni. Ove godine, ŠRC Sisak, kao organizator lige, je odlučio da će se taj iznos za 10 igrača za svaku ekipu izdvojiti iz kotizacije koju su ekipe uplatile. Stoga molim ekipe da obrazac sa popisom igrača žurno dostave do početka lige.

Molimo ekipe da se drže rasporeda, a o eventualnim odgodama odlučuje voditelj lige, koji ima pravo samo u iznim slučajevima (vremenske prilike, viša sila i sl.) odgoditi, zamijeniti ili uskladiti termin. Tijekom prvog tjedna formirat će se komisija koja će dati konačnu odluku o eventualnim žalbama, a bit će sastavljena od 3 (tri) člana (dva člana organizatora, jedan član od predstavnika ekipa.

Također napominjemo da je ovo rekreacijska liga, te molimo da se svi korektno ponašaju prema djelatnicima organizatora, sucima i naročito prema igračima suprotne ekipe, kako bi izbjegli bilo kakve povrede. ŠRC kao organizator nagrađuje prve 3 ekipe, te najboljeg strijelca peharima i medaljama, te posebnim nagradama.

I mjesto – sudjelovanje na festivalu sportske rekreacije Hrvatske u Rovinju
II mjesto – komplet dresova
III mjesto – lopta + 3 termina korištenja malonogometnog terena RC Zibel