Pokazni tečajevi ronjenja bazenima Caprag

21.7.2020-POKAZNO RONJENJE CAPRAG6

Nakon što je tijekom siječnja i veljače 2020. Ronilački klub Sisak na zatvorenom bazenu SRC Sisak organizirao Prikaz ronjenja za 3.razrede OŠ SMŽ na kojem je sudjelovalo više od 350 djece Osnovnih škola iz cijele županije klub je na inicijativu i u organizaciji ŠRC nastavio s radom na bazenu Željezara. te će kroz cijelo ljeto provoditi pokazne tečajeve ronjenja na dah i ronjenja s autonomnom ronilačkom opremom. Na ovoj atraktivnoj aktivnosti i prošle godine se pojavio veliki broj građana kao i članovi raznih udruga i klubova.
Cilj pokaznih tečaja ronjenje prvenstveno je upoznavanje polaznika s vodenim okruženjem, svrhom, svojstvima i načinom odabira osnovne ronilačke opreme, osnovama fiziologije, fizike i medicine potrebne za ronjenje i savladavanje osnovne tehnike ronjenja i kretanja pod vodom. Cilj tečaja je također postići pozitivan odnos prema sportu i potaknuti na istinsko uživanje u ronjenju i približiti ronjenje ljudima te potaknuti čim veći broj ljudi, a posebno onih najmlađih na bavljenje sportom i vodenim aktivnostima, a sve kroz probna ronjenja.

Edukacijom djece i mladih o sigurnosti na vodi i pod vodom, upoznavanjem ronilačke opreme podiže se svijest građana osobito djece i mladih o važnosti bavljenja sportom kao preduvjetu za zdraviji, a time i kvalitetniji život.

Članovi RK Sisak upoznali su svoje sugrađane kao i ostale posjetitelje na bogatu klupsku povijest jednog od najstarijih ronilačkih klubova u Hrvatskoj te prezentirali rad i dostignuća kluba.

Termin održavanje pokaznih tečajeva je svaki utorak od 9,00-11,00 sati.

Do sada su održana tri termina prikaza ronjenja 7, 14 i 21.7. na kojem je sudjelovalo čak 29 polaznika iz Siska, Sela,Popovače, Kutine od čega je mlađih od 18 godina bilo 20. Muških 17 te 12 ženskih polaznika, a uključena su i djeca OŠ grada Siska koja prolaze Program ŠRC Sisak „Ljetni dnevni boravak“.

U probi pokaznih tečajeva sudjelovalo je 5 demonstratora i asistenata članova Ronilačkog kluba Sisak Ružica Klaić, Javor Crljenica, Davor Šoštarić, Ivan Strugačevac, Želimir Žigić, a program je vodio Mladen Horvatić, međunarodni instruktor i trener ronjenja.