Počinje gradnja nove sisačke sportske dvorane Zeleni brijeg

DSC00903

Gradonačelnica Kristina Ikić Baniček obišla je danas gradilište na kojem, preko puta novog reciklažnog dvorišta, počinje gradnja nove polivalentne sportske dvorane Zeleni brijeg. Grad Sisak je sa Zajednicom ponuditelja, KAP4 i DEGAL TEHNIKA, sklopio Ugovor za izradu projektne dokumentacije te izvođenje radova po sistemu „ključ u ruke“ za izgradnju dvorane u vrijednosti 37 milijuna kuna.

-Očekujem da izvođač ispuni naša očekivanja i po principu „ključ u ruke“  sljedeće godine nam isporuči novu dvoranu koju ćemo opremiti i dati je na upravljanje ŠRC-u, a koristit će je brojni sportski klubovi, od odbojkaša, rukometaša, košarkaša i sportaša koji se bave borilačkim sportovima i drugi klubovi. Zbog manjka prostora primorani smo plaćati mjesečno 40.000,00 kuna najam za SD Brezovica u kojoj je teško dobiti i termine. Ova dvorana na Zelenom brijegu bit će 24 sata dnevno na raspolaganju našim sportašima. Smatram da je ovo dobro ulaganje u budućnost, našu djecu i sportaše. Ova je lokacija savršena jer možemo oko nje napraviti dovoljno parkirališnih mjesta. Iz sredstava EU radimo novu prometnicu koja će dijeliti novo reciklažno dvorište od novoizgrađene sportske dvorane. Ovaj prostor u središtu grada bio je dugo godina zanemarivan kojeg ćemo staviti u funkciju na radost naših sugrađana – izjavila je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.

Nova dvorana prostirat će se na 3.300 kvadrata, imat će 1.500 sjedećih mjesta, a pored velike dvorane nalazit će se i mala dvorana za zagrijavanje i borilačke sportove. Uz svlačionice, sanitarne čvorove, u dvorani će se nalaziti i prostorije za udruge, novinare, prostori za trgovinu, caffe bar i terasa.

Športsko-rekreacijski centar Sisak upravljat će ovim objektom, a ravnatelj ove ustanove Josip Mrgan napominje kako će grad Sisak dobiti još jedan kapitalni sportski objekt.

-Nakon nove Ledene dvorane, bazena u Capragu, a uskoro nas očekuje i otvorenje atletske staze na Gradskom stadionu, sljedeće godine dobit ćemo i novu sportsku dvoranu. Sretan sam što ćemo dobiti još jedan kapitalni projekt u našem gradu i što će ovaj dio grada dobiti novo ruho – rekao je Mrgan.

Novoj dvorani najviše se vesele sportaši, a Dario Batnožić iz Odbojkaškog kluba Sisak, koji se već godinama nalazi u najvišem rangu natjecanja, izrazio je zadovoljstvo što će Sisak napokon dobiti novu sportsku dvoranu.

-Sisački klubovi i mi sportaši napokon ćemo dobiti mjesto koje zaslužujemo i kojeg ćemo moći koristiti 24 sata dnevno svih 365 dana u godini što do sada nismo mogli zbog nedostatka termina – rekao je Batnožić.