Kinetik je novi programa na Gradskom bazenu Sisak

kinetik

Svrha programa je kineziološkim vježbama utjecati na razvoj i usporeno propadanje intelektualnih sposobnosti. Program je namijenjen osobama starije životne dobi od 50 – 90 godina, ali je primjenjiv za sve koji žele poboljšati svoje intelektualne kapacitete. Vježbama će se utjecati na bolji san, koncentraciju, otpornost na stres, rješavanje problema, kreativnost, kvalitetnije učenje, poboljšanje usredotočenosti na zadatak.

Trening opisuje rješavanje određenih motoričkih zadataka počevši od najjednostavnijih prema složenijima ovisno o znanjima i sposobnostima vježbača. Kognitivne sposobnosti su povezane s mehanizmima pamćenja, učenja, rješavanja problema a upravo program Kinetik izravno djeluje na ove funkcije.

Trening se sastoji od 3 dijela koja se provode naizmjence . Tijekom treninga koriste se razna pomagala kao što su loptice, male bučice i plutače za plivanje .

1.DIO – vježbe kroz kretanje (hvatanje, bacanje )

2.DIO – kognitivni zadaci ( pamćenje,  učenje )

3.DIO – vježbe koordinacije

Trening se provodi  na zatvorenom i otvorenom bazenu Šrc-a dva puta tjedno po 45 minuta, a kako ima velik utjecaj na održavanje i povećanje inteligencije preporučeno je da se provodi u kontinuitetu minimalno 6 mjeseci..

Voditelj programa je Mladen Jelisavac, a prijaviti se možete putem e-maila: info@src-sisak.hr ili telefona: 044 543-036. Cijene potražite na našoj službenoj web stranici.