CALMIX – novi program na gradskom bazenu Sisak

PicsArt_1435660387496Program vježbanja koji se sastoji od baze –Callaneticsa i mješavine vježbi iz pilatesa,yoge,power yoge,new body,strecthinga.
Calanetics je sustav vježbi koji se izvodi pokretima malih amplituda velikog broja ponavljanja , da bi se aktiviralo svako mišićno vlakno. Vježbe se izvode svaki trening za cijelo tijelo sa rekvizitima ili bez njih i prilagođene su za sve dobne skupine vježbača , za sve razine kondicijske pripremljenosti posebno za početnike u svijetu vježbanja ,djeluje i poput korektivne gimnastike koja učvrščuje tonus mišića , aktivira i regulira rad svih sustava u tijelu od krvožilnog do probavnog i respiratornog. Energija za izvođenje vježbi troši se večim dijelom iz potkožnog masnog tkiva i vrlo brzo uz pravilnu prehranu donosi rezultate što znači smanjivanje opsega tijela ili dijelova tijela gdje se nakupine masti najviše talože. Uz vježbe iz callaneticsa u programu CALMIX koriste se i različite vježbe drugih vrsta koje se iz treninga u trening mijenjaju da bi se povećao intenzitet vježbanja, raznovrsnost utjecaja na razvoj muskulature ,a samim tim i povečanje kondicijske razine i zadovljstva sa efektima i rezultatima vježbanja.
CALMIX je jedinstven program u kojem se vježbaći svjesno upoznaju sa građom tijela jer svaka vježba aktivira cijeli mišić i djeluje na njegovu izgradnju, učvršćuje ga i pravilnim izvođenjem promjene se osjete nakon svakog treninga.
Prva polovica treninga sastoji se od vježbi u stojećem stavu sa minimalnim kretanjem u prostoru i obrađuje većinom izolacijske vježbe za gornji dio tijela i noge te ga priprema za kompleksne vježbe u drugom dijelu treninga u položajima na podu. Streching na kraju treninga je neizostavni dio koji opušta aktivirane mišiće i ubrzava izbacivanje otrovnih tvari iz tijela.

TERMINI CALMIX-A:
Utorak: 19,00 – 20,00
Srijeda: 18,30 – 19,30
Petak: 19,00 – 20,00