Rekreacijski centar "Zibel"

Klizalište Zibel kako ga zapravo siščani zovu sastoji se od: klizališta s tribinama, dvorane za stolni tenis, plesne dvorane i kuglane. Objekt okuplja veliki broj djece, mladih i odraslih koji svoje aktivnosti realiziraju kroz Stolnoteniski klub, Plesni klub „Siscia“, Plesni klub „Top step“, KUD „Ivan Goran Kovačić“, pet kuglačkih klubova, škole kuglanja, Hokejaški klub, škola klizanja i rekreacijsko klizanje.
Klizalište Zibel omiljeno je okupljalište sve većeg broja Siščana. Klizanje, omiljena zimska aktivnost razlog je što sve veći broj ljudi iščekuje novu sezonu, ali i program Disca na ledu. Klizalište Zibel otvora svoja vrata oko blagdana Sv. Nikole i traje sve do kad vremenski uvjeti dopuštaju. Tradicija klizanja u Sisku dulja je od 80 godina, a već je tradicija postala i Škola klizanja predškolske djece. Rezultat je to dobre suradnje ŠRC-a Sisak, dječjih vrtića, ali i Grada Siska. Svake godine svoje prve klizačke korake napravi oko 250 malih klizača. U 2014. godine zbog velike zainteresiranosti, realizirali smo Školu klizanja za odrasle i školarce što se pokazalo kao super stvar.

Krajem travnja na igralištu RC Zibel odvija se već tradicionalna Rekreacijska liga malog nogometa. Prošle godine Rekreacijska liga ŠRC-a je postala član Association minifootball Croatia, koja je krovna organizacija mininogometa u Hrvatskoj sa sjedištem u Zagrebu. Također, prošle godine je osnovana i Europska mininogometna federacija, kojoj je Hrvatska član. Naša Rekreacijska liga će i ove godine (2013.) biti u sustavu mininogometnog prvenstava Hrvatske, natjecanja koje okuplja pobjednike više od 10 mininogometnih prvenstava gradova iz cijele Hrvatske. Prošle godine(2012.) smo bili domaćini završnice mininogometnog prvenstva Hrvatske.

.

Dodatne informacije
Termini održavanja klizanja:

Ponedjeljak – četvrtak:     17 – 19.30 h

Petak:       17 – 19.00 h    20 – 22 h
Subota:    10 – 13       16.30 – 19.00 h     20 – 22 h

Nedjelja    10 – 13       i     16.30 – 19.30 h

DISCO NA LEDU            Petak             20 – 22 h

NOĆNO KLIZANJE       Subota          20 – 22 h

Cijena ulaznice:

Odrasli                 15 kuna ( DISCO na LEDU 10 kuna i noćno klizanje 10 kuna)

Djeca                                 5 kuna

Iznajmljivanja klizaljki       10 kuna

Kuglana Zibel, 1 sat          35 kuna