Odmaralište "Zaostrog"

Odmaralište Zaostrog, sada Hostel Eklata

Odmaralište Zaostrog nalazi se na samom moru, svega nekoliko metara od prekrasne šljunčane plaže. Ima 33 sobe, višekrevetne sobe s kupaonicom, klimom i grijanjem, klimatizirani i grijani restoran, asfaltirano višenamjensko igralište…

Camp Eklata– programi:

  • škola stranih jezika
  • kreativni kamp
  • sportski kamp
  • aktivni odmor

Grad Sisak 2008. godine završio je obnovu svog Odmarališta u Zaostrogu. Dječje odmaralište u Zaostrogu godinama je stajalo napušteno i devastirano, a stav Grada Siska bio je  da se ono mora obnoviti i ponovo osigurati najmlađim sugrađanima da tamo provedu dio ljetnih praznika.

Da je donesena dobra odluka potvrdilo je i veselje koje je zavladalo u osnovnim školama kad se doznalo da već od ljeta 2008. osnovnoškolci kreću prema jugu u Zaostrog. Grad Sisak na raspolaganju ima 170 mjesta, a prvu radnu godinu provodio se i program Nagradimo izvrsnost, koji je omogućio troje najboljih učenika iz svakog razreda sisačkih osnovnih škola da tamo provedu ljeto. Za njih su organizirani i  razni programi jer je kamp zamišljen kao spoj odmora i edukacije, sporta i rekreacije, prijateljstva i zabave.

Naime, kako bi ovaj objekt bio iskorišten tijekom cijele godine dan je u zakup poduzeću koje ima ugovor s Ministarstvom obrazovanja kako bi u terminima kad u Zaostrogu nisu Siščani, u dječjem odmaralištu bila djeca iz drugih krajeva Hrvatske. Riječ je o tvrtci Eklata. Ugovorom je regulirano da, osim za smještaj djece, naše odmaralište mogu koristiti i sportski klubovi ili udruge umirovljenika.

Više o samom Kampu na http://www.eklata.com