Hostel "Zaostrog"

Hostel Zaostrog

Hostel Zaostrog nalazi se na samom moru, svega nekoliko metara od prekrasne šljunčane plaže. Ima 33 sobe, višekrevetne sobe s kupaonicom, klimom i grijanjem, klimatizirani i grijani restoran, asfaltirano višenamjensko igralište…

Camp – programi:

  • škola stranih jezika
  • kreativni kamp
  • sportski kamp
  • aktivni odmor

Grad Sisak 2008. godine završio je obnovu svog Hostel u Zaostrogu. Hostel u  Zaostrogu godinama je stajalo napušteno i devastirano, a stav Grada Siska bio je  da se ono mora obnoviti i ponovo osigurati najmlađim sugrađanima da tamo provedu dio ljetnih praznika.

Da je donesena dobra odluka potvrdilo je i veselje koje je zavladalo u osnovnim školama kad se doznalo da već od ljeta 2008. osnovnoškolci kreću prema jugu u Zaostrog. Grad Sisak na raspolaganju ima 170 mjesta, a prvu radnu godinu provodio se i program Nagradimo izvrsnost, koji je omogućio troje najboljih učenika iz svakog razreda sisačkih osnovnih škola da tamo provedu ljeto. Za njih su organizirani i  razni programi jer je kamp zamišljen kao spoj odmora i edukacije, sporta i rekreacije, prijateljstva i zabave.

“Napokon Hostel vraćamo Siščanima. Tamo će se odmarati djeca i mladi iz naših vrtića, škola, sportskih klubova, kao i djeca s područja ostalih suvlasnika – Sunje i Martinske Vesi. Želja nam je da i mlade generacije imaju lijepe uspomene na Zaostrog kao što smo mi imali ljetovavši nekoć tamo.” – rekla je gardonačelnica Kristina Ikić Baniček napomenuvši kako će se s vremenom hostel otvoriti i za braniteljske te umirovljeničke udruge po povoljnim cijenama jer će grad subvencionirati takve programe udruga.